Mijn weblog

where are we runnin' oewiejoewiejoe

Claire
07/06/2006 | 23:12 uur
in de categorie De wereld volgens

 


runrunrun.jpg


Dit hier zijn mijn rensneakers. In ruststand zoals u ziet. Een half uur nadat deze foto genomen werd, waren deze schoenen aan het rennen over de Hilversumse heide. Ja, met mij erin, ja.
Als echte claverkenner zou u nu geschokt moeten zijn van deze mededeling.
Want dan weet u namelijk dat ik doorgaans een prinsesje ben dat liever lui dan moe is en bij wie sport eigenlijk niet in het vocabulaire voorkomt. Laat staan hardlopen zonder dat er een trein, bus of iets gratis gehaald kan worden.

Ik weet eigenlijk ook niet wat me bezielde. Met W. had ik al in maart (!) afgesproken dat het er nu echt eens van moest komen; we zouden gaan bewegen. Maar in maart was het koud. En moest ik een miljoen uur werken. Dus toen kwam het er niet van. En in april was het ook niet echt warm. Moest ik ook nog steeds een miljoen uur werken. En eigenlijk was mei ook niet echt droog.
Ondertussen zaten W. en ik wel samen op een redactie waar elke dag koek en snoep op tafel komt. Maar dat we eigenlijk tegen de tijd dat het echt fijn weer zou worden, we onszelf wel in onze bikini's ons ten toon wilden spreiden.

Na wederom een copieuze lunch namen we het ons vorige week voor; vanaf de dag na pinksteren gaan we ervoor. maar dan echt. W. printte schema's uit en ik keek ondertussen hoe je moet ademen tijdens beweging. Want ik heb toch zeker de afgelopen..es kijken..jawel..32 jaar, geen teen aan sport gedaan. Afijn. Het werd dus de dag na pinksteren. Gisteren.
We hadden bedacht dat we meteen vanuit werk naar de looplokatie zouden gaan, anders zouden we eenmaal thuis natuurlijk meteen op de bank gaan zitten ipv ons in het zweet te werken. Wij kennen onszelf best wel.
Maar ook al had ik netjes mijn gymkleren mee, even vlak voor het einde van de werkdag zonk de sportmoed mij ineens in de sneakers. Het was namelijk nogal warm ineens, gisteren. En W. schoot maar niet op met het sturen van het laatste mailtje dus ik verveelde me. En ik had honger (ja trek ja). En had ik al gezegd dat ik geeneens van zweten hou? Ik had geen zin meer in dat beweeggedoe.

Gelukkig was daar W. Die eindelijk dat laatste mailtje stuurde, haar gymkleren aantrok en resoluut naar de heide tufte.
Alwaar geschiedde een klein wonder. Want eenmaal in de tred, beviel het eigenlijk best wel, dat geloop. Paar minuten hollen, paar minuten lopen. Goede schema! Ik werd niet moe of buiten adem. Ik denk zelfs dat ik nog zeker 2x5 minuten had kunnen (hard)lopen als dat nodig was geweest. Honger had ik ook niet echt meer. En mooooooi dat het was; die heide van Hilversum. En dat ook nog in de zon!
Uitermate tevreden, vooral over mijzelf, ging ik huiswaarts.

Dat ik vandaag vervolgens een gevulde koek, een half zakkie drop, een ons macadamia nootjes en een pizza heb gegeten om de gisteren eventueel verloren calorien weer meer dan aan te vullen, mag de pret niet drukken.
Morgen ga ik weer. Want van het weekend is het lekker weer.
Misschien pas ik al in mn bikini. Ha! ha! Ha!

En volgend jaar natuurlijk de New York Marathon.
Wat ik u brom!

Reacties op where are we runnin' oewiejoewiejoe

claverklaring 07/06/2006 | 23:18 uur
Where are we running - Lenny Kravitz
 
Sid 08/06/2006 | 08:28 uur
Het einde der wereld is nabij.
 
oscar 08/06/2006 | 18:51 uur
heel herkenbaar, voer namelijk dagelijks deze strijd met mezelf :
sportschool-geen sportschool vandaag. stand afgelopen maand:
1-30 helaas.
Maar deze maand beter misschien na jou inspirerend verhaal ;-)

 
iver 08/06/2006 | 19:34 uur
haha inderdaad dat sporten zit niet in de familie..
 
Robtheblob 09/06/2006 | 11:21 uur
En je hoeft alleen maar te beloven dat je niet zo'n soort ex-roker wordt die iedereen wil bekeren tot Sporterswantdatisgezond. Beloof 's..?
 
sigridzelf 09/06/2006 | 11:55 uur
jezus Claire, ik zit hier met stijgende verbazing mijn dubbeldik belegde boterham naar binnen te duwen, ik ben trots op je, met alle veren van een pauw!
 
San 09/06/2006 | 14:32 uur
Dat hardlopen is dan misschien (nog) niet zo des clavers, maar dat doorslaan dan weer wél. ;-)
 
willem 09/06/2006 | 21:47 uur
Ik ga gewoon niet in bikini!!.
hoeft dat andere ook niet!! (dus dat scheelt dan al weer)
 
Lars 10/06/2006 | 13:23 uur
Claver... rennen? Ik moet de Hilversumse heide es in de gaten houden.
 
Toaske 10/06/2006 | 20:46 uur
Hallo,
Via bloggel kom ik op jouw weblog terecht. Een zeer ervaren weblogger zelfs. Mooi hoor en aansprekelijke (of aanstekelijke) manier van schrijven.
Groeten van Toaske.
 
Tjarko 19/06/2006 | 21:17 uur
Hip hip hooraaayyyy :-) Dat verdient een enorme pluim!! Ik ben benieuwd hoe dat er straks in Januari uit gaat zien ;-)
 
Plaats jouw reactie