Mijn weblog

weh hedde gij gedoan van 't weekend

Claire
14/03/2005 | 20:24 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Het is maandag.
Op maandag is het een soort van gebruik dat je met je directe omgeving even bespreekt wat je in het weekend gedaan hebt.
Als dat een beetje de moeite van het melden waard is natuurlijk. En anders ben je snel uitgepraat.

Nou. Laat ik dan maar van start gaan. Voordat maandag voorbij is.
Op vrijdag dronk ik GinTonics en deed ik dingen die niet zo slim waren. Of eigenlijk niet mochten. Is ongeveer hetzelfde.
Op zaterdag ging ik naar de markt en kocht ik verse tonijn, nootjes, broccoli, kiwi's en een krant. En ik kocht ook een koffertje. Met bloemen erop.
Later kreeg ik bericht dat er kaartjes waren voor een dansfeest. Dat leek me ook best leuk, maar ik had al een plan. Ik moest namelijk naar Erik en Diederik in rood pluche gaan.

Erik en Diederik hadden een leuk verhaal. Het ging over boeken, maar ook over dat vroeger heus niet echt alles beter was. En ze hadden een leuke grap over Paul van Vliet. Daar hou ik wel van, Paul van Vliet-grappen. Niet van grapen van paul van Vliet. Die zijn namelijk stom.
Een toffe voorstelling dus. Alleen de liedjes van Erik en Diederik hoefden van mij niet. Ik hou misschien toch niet zo van kleinkunstliedjes als ik eerder dacht. Of het lag goon aan Erik en Diederik deze keer. Kan ook.
Daarna moest er op de bank een film worden gekeken. Met thee en boterkoek erbij.

Op zondag werd ik vroeg wakker. Van de wekker. Express dus he! (dat we dat even duidelijk hebben)
We moesten alweer in pluche gaan zitten, want in Carré kwam Jan Wolkers en T. had ons gratis naar binnen kunnen krijgen. Dus dat was goed, want ik hou heel erg van gratis. Het is bijna mijn hobbie.
En het was best nog speciaal, zo vroeg in rood pluche. Eerst kwam Paul Witteman een paar vragen stellen. Van Paul W. vind ik niet zoveel, maar Jan Wolkers was aandoenlijk grappig. Daarna kwam zijn zoon een liedje zingen met ene gitaar erbij. Dat vond ik ook aandoenlijk. En pas daar weer na ging Jan W. eindeleijk voorlezen. Maar omdat ik zo vroeg was opgestaan viel ik steeds bijna in slaap. Heel stom van mij. Ik heb voornamelijk een verhaaltje over een slak gevolgd. Misschien lag het daar aan.

's Middags had ik eigenlijk een soort van halve afspraak met een dichter op het Spui. Iets over een bundel. Maar dat was ik een klein beetje vergeten. Er waren ook nog andere activiteiten op het Spui. Meneer Huub zou vobbeld ook komen. Maar het was wel een beetje koud. En S. moest mijn vakantievideo nog zien. En we moesten ook heel nodig koffie drinken. Enzo. Dus toen zijn we maar naar huis gegaan. Sorrie voor de dichter, maar dat komt heus wel een keer goed.

We hebben de video bekeken, koffiegedronken, popcorn gegeten en meisjeszaken besproken. Zij haakte, ik bladerde in een blaadje. En we keken Peking Express. We aten tonijn en frieten. Daarna ging S. naar huis. Ik nam een hele hete douche.
En toen was het weekend ineens alweer afgelopen.
Veel te snel.

Het was best leuk. En goed.
Hoe was uw weekend eigenlijk?

Reacties op weh hedde gij gedoan van 't weekend

claverklaring 14/03/2005 | 20:26 uur
Houdoe - De Kassameisjes (Vliegende Panters)
 
Evert de Ridder 14/03/2005 | 21:52 uur
Het zij je koninklijk vergeven, in het kader van rood pluche en Carré.
Het was ook koud. Er stond een immense rij over het Spui. Op het Spui stond een tent. In die tent stond het Lieverdje. In die tent stonden mensen. En die mensen wilden maar één ding niet. Naar de dichters luisteren. Hou maar op, Vrouwkje Tuinman, doe geen moeite, F. Starik, laat dat gedicht over een slak maar achterwege, Evert de Ridder. Vergeet volgende keer maar te zeggen dat het speciaal voor vandaag geïnspireerd was op Wolkers' achtertuin. Dat hij Evert heette (Jan Wolkers), mocht al helemaal de pret niet drukken.
Misschien kwam het bij mij ook door de slak.

Tuinfeest

Op een natgeregend bankje
in de achtertuin doet Oom Evert
alsof een slak geschikt is
voor een rol in een gedicht.

O beenloos slijmhuis,
mijn tong raakt zacht
je ogen. Krul je ranke
lichaam om mij heen.
Ik eet om jou geen
zout, mijn lief.

Tante zorgde vroeger voor
de tuin, en voor oom Evert.
Er liggen lege blikjes bier
op de composthoop, bij het hek.


Zo, nu wordt het tenminste gelezen.
 
marielle 14/03/2005 | 21:54 uur
Of iemand er op zit te wachten weet ik niet.... Ik was bij de Zingende Fresia's t weekend. Die zijn er grappig vooral en dan zingen ze ook nog s leuke liedjes, ook al weer grappig. En daarna had ik onbekende logees die al net zo errug grappig en leuk bleken te zijn als de fresia's. Kortom ik had een grappig en leuk geslaagd weekend! Zondags heb ik niet zoveul gedaan, dat was beter....
 
Sillycrazyme 15/03/2005 | 08:58 uur
Zo'n weekend wil ik ook wel :-D
 
love cedric 10/12/2005 | 01:09 uur
welke mening
 
love cedric 4ever 10/12/2005 | 01:12 uur
kwil u nooit kwijt zoetje als ge dit ooit leest dit is speciaal vo u eh !!!! vele kusjes hvj xxxxx
 
Plaats jouw reactie