Mijn weblog

do you know what it means to miss New Orleans

Claire
14/09/2005 | 15:52 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Dat wisten jullie misschien niet, maar ik ken dus een contrabasspeler.
Een echte. Met een contrabas enzo.
Hoeii.

Ik spreek em niet zo vaak, maar als ik em spreek dan vraagt ie nog altijd of ik wil komen contrabassen. Nou wil ik dat wel, heus best echtwel, maar eigenlijk durf ik het niet. Strax maak ik em stuk, die bas.
Maar dat even terzijde.
Van de week sprak ik em weer es. Tot mijn verbazing begon ie niet meteen over de nog steeds niet ingeloste contrabasbelofte. Nee, het ging heel ergens anders over. Of ik em ergens mee kon helpen.

Het was namelijk zo. Hij had samen met nog wat mensen iets georganiseerd. Voor New Orleans, een benefiet. In het concertgebouw, heel sjiek, met Trijntje en Hans Dulfer en Ramses en nog een hoop mensen die in de jazz heel beroemd zijn maar ik niet zo ken. En dan zou dat aan elkaar gepraat worden door Freek.
De vraag was dan of ik dat op 1 of andere manier onder de aandacht zou kunnen brengen. Want hoe meer mensen er van wisten, hoe meer menssen er maandag naar Het Concertgebouw zouden gaan, hoe meer geld zouden ophalen , etc..

Ik vond het natuurlijk een meer dan goed initiatief. Alhoewel geen megajazzliefhebber van de bovenste plank, slechts geintresseerd op amateuristich niveau, zou ik er eigenlijk zelf ook best wel bij willen zijn, bij zo een benefiet.
Maar ik moet maandag al iets. En vooral dinsdag. waarover later meer.
En jazzliefhebbers ken ik verder ook niet echt.

Maar dat bedoelde ie dus niet. Hij vroeg zich af op ik via 'de tv' niet iets kon regelen. Kwa promotie enzo. Maar helaas moest ik daar een onteknnend anwtoord op geven, ik ben dus maandag begonnen met een nwe baan en dat heeft helemaal , wederom helaas zou ik bijan zeggen, niets met mzuiek of iets in die richting te maken. En mensen bij programma's over leuke uitjes en andere actuele wetenswaardigheden zijn tegenwoordig ook niet echt dikbezaaid in mijn vrienden- dan wel kennissenkring.
Het enige dat ik voor em kon doen was een oproepje op dit log zetten.
Ik bedoel, als ik het voor George C.
kan, dan zeker voor een contrabasspeler!
Dus bij deze: rush u allen as maandag 19 september naar het Concertgebouw!Benefiet voor New Orleans

AMSTERDAM - Nederlandse muzikanten organiseren op initiatief van kok Joop Braakhekke en zangeres Gerrie van der Klei een benefietavond voor collega muzikanten in New Orleans, de bakermat van de jazz, die is getroffen door orkaan Katrina.

Saxofonist Hans Dulfer, zangeres Trijntje Oosterhuis, pianist Rob van Kreeveld, de speciale gasten Ramses Shaffy en Louis van Dijk en vele anderen treden maandag 19 september op in het Concertgebouw in Amsterdam. De entreeprijs is 75 euro.

,,Op die manier proberen we een ton bij elkaar te krijgen??, zegt René van Beeck, jazzpromotor. De avond, die de ondertitel ?Do you know what it means to miss New Orleans? naar de jazzklassieker heeft, wordt gepresenteerd door cabaretier Freek de Jonge.

?De opbrengst gaat naar de vakbond voor muzikanten in Amerika??, vertelt Gerrie van der Klei. ?Want we willen met het geld niet de Amerikaanse regering helpen, maar heel direct de muzikanten.?? Om die reden gaat het geld dat met de avond wordt ingezameld via de Nederlandse afdeling van de FNV voor muzikanten naar Amerika. ?Onze vakbond zorgt dat het geld bij de America Federation of Musicians terecht komt??, zegt Van Beeck. ?Het is echt bedoeld om jazzmuzikanten die alles zijn kwijtgeraakt financieel te ondersteunen. Bijvoorbeeld door een nieuw instrument te kopen.??

Het initiatief voor het benefietconcert is afgelopen weekeinde genomen. ?Ik werd gebeld door Joop Braakhekke, een goede vriend van me die heel veel mensen kent. Vervolgens ben ik ook veel mensen gaan bellen??, zegt Gerrie van der Klei. ?De Dutch Swing College Band komt, Laura Figi, Ton Op ?t Hof, Greetje Kaufeld, John Engels, Michael Varekamp.?? De organisatie is nog bezig Ilse de Lange te bereiken en haar medewerking te vragen.

Van der Klei erkent dat ?een week heel kort dag is? om een avond met zoveel bekende artiesten neer te zetten. ?Maar de 19e was de enige avond dat het kon in het Concertgebouw. We trekken er allemaal heel hard aan voor onze collega?s in New Orleans.?? Volgens Van Beeck wordt er niet opgetreden om bij naam bekende muzikanten te helpen. ?Dat laten we aan de vakbond over. New Orleans, de bron van de jazz, is een stille stad nu en er dreigt zomaar een meer dan honderd jaar oude muziekcultuur te verdwijnen.??

Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Concertgebouw. Daarna zijn er jamsessies in de Spiegelzaal van het Concertgebouw.


Reacties op do you know what it means to miss New Orleans

claverklaring 14/09/2005 | 15:54 uur
Do you what it means - Louis Armstrong
 
SuzanneB 14/09/2005 | 22:49 uur
Goeie actie Claver! Ik heb al een kaartje.
 
cyclone 15/09/2005 | 15:23 uur
Waarom krijg ik toch een wrange smaak in mijn mond zodra ik aan benefiet voor New Orleans denk ?
Ik vroeg me al af wanneer komt de eerste en ik moet zeggen dit is de eerste waarvan ik hoor ( maar ik zit op verkansie dus kan het een en ander gemist hebben )
Maargoed, een benefiet voor America , het land wat zo GUL gaf na b.v. de Tsunami (NOT) of welke andere ramp. Het land waar de mensen niet verder kijken dan hun eigen staat laat staan naar andere landen die in de problemen zitten.
Het land dat altijd zo lekker meewerkt bij hulp aan de 3de wereld land.

Ik weet het niet hoor, ik ga nu hier niet dit hele benefiet concert afzeiken, aangezien het hier voor de muziekanten is die getroffen zijn, en ik al meerdere malen op Bourbon street New Orleans heerlijk genoten heb van allerhande muziek ( Jazz, Cajun etc. ) En dat inderdaad NIET verloren mag gaan.

Maar zodra giro 555 voor de getroffen mensen in New Orleans geld gaat vragen .. dan .. nou dan .. nahja ik weet het nog niet .. maar dat zou ik pas ECHT not done vinden
 
Plaats jouw reactie